Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева разясни защо България не участва с ансамбъл, а само с индивидуални състезателки на Световната купа в Баку (Азербайджан) този уикенд.

"Уважаеми фенове на художествената гимнастика, във връзка с коментарите в официалната страница на федерацията във Фейсбук и съобщенията към нас, в които питате защо българският ансамбъл не участва на Световната купа в Баку, бих искала да разясня. Според нововъведеното правило за участие на Световни купи и неучастието на ансамбъла ни на Световното първенство в Япония, БФХГ трябва да получи официална покана от ФИГ, след като страната домакин е написала в срокове такава покана до ФИГ за участие на българския ансамбъл. Такава покана ние получихме от ФИГ за Атина, за Ташкент и за Пезаро. За Баку не получихме", коментира Раева.

"За да не се пораждат излишни неверни коментари, бих искала да уточня, че отношенията между България и Азербайджан, както и между мен и Марияна Василева са отлични. В подкрепа на това ще споделя, че тя ми се обади преди дни, за да ми обясни, че е станало някакво забавяне и недоразумение. Уверявам ви, че няма драма и мистериозни отношения. Да пожелаем успех на Боряна Калейн и Ева Брезалиева!", добави президентът на БФХГ.

Боряна Калейн и Ева Брезалиева ще представят България на Световната купа в Баку през уикенда

Боряна Калейн и Ева Брезалиева ще представят България на Световната купа в Баку през уикенда

Заедно с гимнастичките ще пътуват треньорките Бранимира Маркова и Марияна Памукова