Съпругата на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков и президент на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева говори пред БГ Радио за актуалните проблеми на ръководения от нея спорт, като не пропусна и други теми.

"Битката в Париж догодина ще е много трудна, но имаме потенциал да защитим титлата си при ансамбъла. Имаме прекрасни гимнастички в лицето на Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева.

Има нова златна епоха в българската гимнастика. Очакванията са високи. Нашите фенове винаги искат България да е най-високо. Проблемите ни са много. 

Г-жа Раева бързо трие и бързо забравя...

Г-жа Раева бързо трие и бързо забравя...

Ай, ай, ай!

Непрекъснато се борим за по-добро финансиране. Много спортове изчезнаха, трудно е. Бюджетът ни е срамен, а това е социален феномен. Държи децата далеч от дрога, алкохол, проституция.

Един спортуващ човек изразходва своята негативна енергия и е по-работоспособен и креативен", казва Раева.

"Младите момичета мечтаят да станат гимнастички, а не чалга певици при цялото ми уважение към тях", доволна е Раева.

Тя се спря и на отсъствието на рускините от художествената гимнастика заради санкциите след нахлуването в Украйна.

"Появи се нов тип конкуренция, има и други силни отбори. В чужбина работят много наши специалистки. Това е нормално, тъй като основните школи са българската и руската. В момента художествената гимнастика разшири географията си. Наши треньори получават непрекъснато покани. Не вярвам скоро да се наложи да "внасяме" треньори", категорична е Раева.

Тя говори и за развитието на мъжката художествена гимнастика.

"Няма да се учудя ако започне да се развива сериозно. Николай Боев е пример у нас, има много добър клуб и вече излизат състезателки. Справя се отлично ", каза още Раева.

"Футболът и художествената гимнастика са отлично съвместими, моето семейство го доказва. Има и други примери, просто са много. Изобщо не мога да сравня моята работа с неговата мисия да спаси и издигне Левски на пиедестала. Надявам се, че той ще го постигне", пожелава си Раева.

Тя се спира и на гневната си реакция в социалните мрежи след мача с Лудогорец.

"Реагирах така, защото Левски беше безпощадно ощетен видно за всички. Това нещо не трябва да бъде допускано", каза Раева.