Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира спора си с минстъра на спорта Радостин Василев. Половинката на Наско Сираков се извини на новия ръководител на спорта у нас и разкри подробности от помирителната им среща. Раева бе гост в предаването "120 минути" по БТВ.

"Истината е, че с министъра сме от едната страна на барикадата. Президентите на федерациите трябва да работим с министъра на спорта. При нас няма значение дали са сини или червени. Има делегиран бюджет, който трябва да се даде на федерациите.

Илиана Раева: Добре изяснихме ситуацията с министър Василев

Илиана Раева: Добре изяснихме ситуацията с министър Василев

"Всичко вече е минало"

Аз съм работила с 5-6 министъра и никога не съм имала проблем, както и 90% от колегите. Ние трябва да работим и да гледаме в една посока. Всичко беше много бързо за 3 часа. Постъпи мъжки и се извини, покани ме в кабинета му, изслушах го и аз му се извиних. Обсъдихме важни неща за бъдещето. Вярвам, че този млад човек с огромна енергия афишира желанието да направи много неща за спорта и аз ще му повярвам", каза Раева.

"Нещо генерално се е променило в мен, тъй като много често плача. Мога да се разплача от всичко, а аз съм човек, който е забранил в залата да се плаче. Като състезател никога не съм плакала, но сега плача за всичко - и красиво, и тъжно. Явно имам много неизплакани сълзи", сподели Раева.