Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева даде оценката си за старта на Европейското първенство в Будапеща (Унгария). Ансамбълът ни при девойките е с временно шесто място в подреждането.

"Не лош старт на Европейското първенство. Момичетата от ансамбъл девойки започнаха много концентрирано и уверено своето съчетание. Всички трудности с тяло бяха изпълнени перфектно. Рисковите елементи също бяха направени с изключителна прецизност. Съчетанието ни е много сложно, но независимо от това момичетата ни играха с много настроение и артистичност. Две груби грешки в самия край на съчетанието ги лиши от много добро временно класиране. Мисля, че след като се справиха с всичките си рискови елементи и трудности с тяло, при някои се получи леко отпускане на концентрацията и предварителна еуфория от блестящо изиграното съчетание до последните няколко такта, където се получиха и тези нелепи грешки.

Илиана Раева: Владинова и Тасева са фаворитки за медалите на Европейското първенство

Илиана Раева: Владинова и Тасева са фаворитки за медалите на Европейското първенство

"Ще бъде тежка борба, има сериозна конкуренция"

Това не е фатално. Този отбор е с големи възможности за медал в неделя, когато е тяхното класиране и раздаване на медалите. Днес и утре се борим за отборното класиране заедно с индивидуалното. Със сигурност тези две грешки на финала ще мобилизират момичетата утре да бъдат концентрирани докрай. Всички специалисти много ги харесват и отчитат огромния им напредък на всички нива. Конкуренцията е много голяма. Отборите, които ще се борят за медали в неделя ще, са 8 и състезанието ще започне от нулата. Настроението след края на състезанието е добро.

Казаха се основните и най-важни неща за изиграването им и вярвам, че това ще мотивира още повече отбора. Поздравления за смелата игра на прекрасните ни състезателки от ансамбъл девойки, както и на треньорския екип Мария Кънчева и Марияна Памукова! Вярвам, че утре ще играят отново толкова смело и вдъхновено, но с повече концентрация и внимание до края на съчетанието. За съдийството мога да кажа, че е доста обективно за момента", коментира Илиана Раева в официалната страница на федерацията във "Фейсбук".