Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева разсея поредните спекулации около един от най-титулуваните ни спортове.

Скандално интервю, дадено от една от бронзовите медалистки с ансамбъла от Рио Ренета Камберова пред пазарджишкия вестник "Знаме", предизвика ново напрежение в художествената гимнастика, отбелязва Sportal.bg. Шефката на федерацията обаче отрече да е имало скандал за това дали състезателките да си приберат медалите, спечелени през годините.


"Половината интервю с Ренета Камберова е пълна измислица. Цяла нощ не е спала заради това нещо. Не правете интриги в отбора, няма спорт, в който състезателите да си носят купите вкъщи", гневно извика президентът на федерацията Илиана Раева, преди да затвори телефона.

В публикуваното от в. "Знаме" интервю Камберова заявява, че тя и останалите момичета от ансамбъла са поискали от Илиана Раева да им предостави спечелените купи, но тя им е отказала.

Ансамбълът по художествена гимнастика ще се сбогува с феновете си в края на годината със спектакъл в столичната зала "Арена Армеец", обяви пред "7 дни спорт" Илиана Раева. С обяснението, че в момента е на почивка, тя не пожела да разкрие повече подробности. Все още не е ясна и датата за бенефиса.