Боряна Калейн продължава със силното представяне на Световната Купа в София. Родната грация вчера спечели сребро в многобоя, а днес завоюва злато на обръч и бронз на топка. 

Калейн представи обръча си по чудесен начин - концентрирано и на високо темпо. Тя заслужено получи и най-високата оценка в индивидуалното - 26.150.

Зад нея се наредиха представителката на Беларус Анастасия Салос и тази на Израел Линой Ашрам. И двете получиха оценка от 26.100, но Салос беше оценена по-високо за изпълнение и така изпревари своята конкурентка.

Не така обаче стояха нещата вув финалите на топка. Българката представи лиричното си съчетание под съпровода на "Вечеряй, Радо" и макар че не допусна грешки, получи ниска оценка за представянето си. Калейн беше оценена с 25.500, което й отреди трето място и бронзовв медал. Пред нея се наредиха Линой Ашрам с 26.500 и Алина Харнаско с 25.850.

Другата ни представителка в индивидуалното Катрин Тасева остана четвърта във финала на топка. Тя изигра стабилно съчетанието си и получи оценка от 24.400.

Боряна Калейн: Справих се по най-добрия начин на този етап

Боряна Калейн: Справих се по най-добрия начин на този етап

"Имаше напрежение, тъй като е много различно да играеш на родна земя"