Боряна Калейн от клуб Левски Триадица пропуска Държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столичната зала "София".

Днес жените играха съчетания с обръч и топка, а лидер във временното класиране е Илиана първи отбор.

Калейн е с лека травма от Световната купа в Баку и в интерес на по-бързото й възстановяване пропуска шампионата, съобщиха за БТА от нейния клуб.

Доста националки участват на първенството. Татяна Воложанина и Магдалина Миневска са в отбора на клуб Илиана, Стилияна Николова участва за Етър (Велико Търново), Ева Брезалиева за Олимпия Бургас, Радина Томова за Локомотив София, Лъчезара Пекова за Левски и други.

Утре жените продължават надпреварата с бухалки и лента, а следобед започва състезанието при девойки старша възраст.

При девойки младша възраст до 10 години титлата спечели клуб Илиана първи отбор със сбор от 127.275 точки.

На второ място е Левски първия отбор със 125.675 точки, а бронзовите медали завоюва Локомотив (София) първи отбор със 124.800. При девойки младша възраст до 10 години участваха 23 състава.

По време на шампионата вчера демонстративно изпълнение направи националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за девойки. В събота ще играят жените.

От 5 до 8 май в "Арена Армеец" България ще бъде домакин на Световна купа по естетическа гимнастика и на съпътстващ международен турнир за всички възрасти. Турнирът ще се проведе на 5 и 6 май, а Световната купа - на 7 и 8 май.

Боряна Калейн спечели златен медал на топка и сребърен на обръч в първите два финала на Световната купа

Боряна Калейн спечели златен медал на топка и сребърен на обръч в първите два финала на Световната купа

В Баку