Боряна Калейн се представи много силно на финалите на отделните уреди при жените на 38-о Европейско първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Тя стана шампионка на топка и лента, трета на обръч и осма на бухалки.

Калейн завършва шампионата с пет отличия, след като има също злато отборно и сребро в индивидуалния многобой.

"Доволна съм. Има неща, които не се получиха на съчетанието с бухалки, но това се дължеше на дългото състезание, на умората, на това, че просто не успях да се събера и да се мобилизирам достатъчно. Но определено съм щастлива от тези финали, издържах лентата, издържах топката и обръча, така че не мога да се радвам повече, отколкото се радвам в момента. Не мога да кажа кой медал тежи най-много, защото всички те са извоювани с много пот, кръв, труд, сълзи по време на тренировка. Всеки един медал е просто безценен", каза Калейн след състезанието.

"Сега имам една седмица почивка, трябва да се възстановим максимално, след това имаме Световни игри в Алабама, след което ще имаме малко повече време да потренираме, тъй като част от състезанията отпаднаха, а най-важното е Световното първенство в София. Имаше две Световни купи в Москва и Беларус, които отпаднаха. Остава една в Румъния, която би трябвало да се проведа, ако всичко е наред. Тъй като състезанията са много различни от тренировките, ако няма достатъчно, нашият щаб ще направи открити контролни най-вероятно, така че със сигурност ще имаме участие пред публика преди Световното в София", добави тя.

Калейн разкри, че сигурно ще има промени в съчетанията й.

"Аз все още не съм видяла напълно конкуренцията, тепърва ще гледам състезанието, нямаше как сега. . . Треньорите обаче са получили обратна връзка от нашите съдии за някои неща, които трябва да се помисли как да се променят. Може би ще има промени в съчетанията, но не мога да кажа какви ще са и колко ще са големи. Но най-вероятно ще има", каза още европейската вицешампионка в многобоя и златна медалистка на топка и лента, акцентира БТА.

Другата българка Стилияна Николова взе бронз в многобоя вчера, а на финалите днес завърши четвърта на топка и на лента, пета на бухалки и осма на обръч.