Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на турнира Гран При по художествена гимнастика в руската столица Москва. Българката събра сбор от 98.250 точки, след като днес получи оценки от 23.350 точки на лента и 26.500 точки на бухалки. Вчера тя има 22.200 точки на топка и 26.200 точки на обръч. Така Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда, който са в неделя.

Три рускини се качиха на почетната стълбичка. Шампионка стана Дина Аверина със сбор от 109.000 точки, следвана от сестра си Арина Аверина със 107.600 точки и Лала Крамаренко със 104.450 точки. След Боряна Калейн са още две рускини - Анастасия Гузенкова и Екатерина Селезньова.

По регламент за Гран При се класират всички по реда на оценките, без значение бройките от държава, а във финалите участват по две гимнастички от страна. Точкуването и наградният фонд за Гран При обаче се дава само за финалите на уредите, така че от особена важност Боряна Калейн да успее утре да си изиграе всички съчетания по най-добрия начин.

Боряна Калейн се класира за финалите на обръч и на топка в Москва

Боряна Калейн се класира за финалите на обръч и на топка в Москва

Утре са изпълненията на бухалки и на лента