Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна гимнастика, който се провеждат в турския град Истанбул.

Никол Соколова взе сребърното отличие на финала на греда при девойките. Състезателката на СКГСФ "Стрийт Уоркаут България" получи за своето изпълнение 11.200 точки, като допусна да бъде изпреварена само от представителките на Хърватия Мила Припич (11.300 точки). Също втора е Мира Хуркес от Унгария с 11.200 точки.

При младежите Майкъл Дунев от СКГ "Йовчев-Дунев" се нареди трети на финала на земя. Синът на олимпийския вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев беше оценен от съдиите с 12.550 точки, което се оказа достатъчно за бронзов медал. Другият българин на този уред в топ 8 Наско Миков от ГСК "Пирин Благоевград 2011" завърши на шеста позиция с 12.150 точки.

На финала на кон с гривни малко не достигна на Максим Казанджиев да се нареди сред призьорите. Гимнастикът на ГСКСП "Гераниум" получи 11.950 точки и остана четвърти. Другият българин в този финал Никълас Наков е шести с 11.400 точки. На финала на халки Казанджиев е пети с резултат от 12.050 точки.

Теодор Трифонов спечели бронз на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Теодор Трифонов спечели бронз на земя на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Той получи оценка от 13.600 точки за изпълнението си