Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова и петорката на България бяха наградени за треньор и отбор номер 1 на месец юни. Димитрова печели отличието за 4 път откакто е начело на тима. 

Преди европейските игри в Минск бяха извършени промени по съчетанието с пет топки с цел неговата трудност да бъде по-висока. На днешната пресконференция Стефани Кирякова разкри, че има промени и в композицията с обръчи и бухалки. Във всичките състезания, в които участваха през сезона, грациите неизменно печелиха отличия за смесеното си съчетание, което е по-музика на "Най-великото шоу". 

"Направихме промени с оглед на това да бъде още по-трудно и по-високо оценено. Работим го, малко е тежичко, има добавени нови елементи. Заложената му трудност е над 20 точки. Престоят ни сега две Чалъндж купи в Минск и в Казан, след това Световното първенство. Работим много сериозно. Мисля, че момичетата израстват с всяка една тренировка и са наясно какво трябва да направят. Новите трика вече са почти готови, ще ги видите на Световното първенство. Ще бъдат красиви. Това е, което мога да кажа", коментира треньорката.

"Представянето ни на Европейските игри беше добро, можем и по-добре, дано да го покажем на Световното първенство, имахме много ползотворен лагер в Япония. Публиката много ги харесва там, много бяха поласкани, че използваме японска музика за едно от съчетанията", сподели още тя.

"Сигурна съм, че на Световното първенство всичко ще е наред от гледна точка на съдийството, само се надявам момичетата да играят без грешка. Конкуренцията е меко казано жестока, само три отбора имаме квоти за Олимпиадата - ние, Русия и Италия. Всички останали ще се борят за квоти и затова битката на шампионата в Баку ще е много тежка", завърши Димитрова.

Снимка 435365

Източник: LAP.bg

"Благодаря за наградата. Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си в Минск, макар че се разминахме на косъм от златния медал, но можем повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше доста различно, доближаваше се до Олимпийски игри и затова беше много интересно. Остана незабравим спомен за нас. Колкото до храненето, ние имаме специален кетъринг, всички сме доста суетни, сами контролираме килограмите си, гледаме да изглеждаме добре на килима. Имаме специален диетолог, който определя менюто. Д-р Мариела Сиракова изготвя менюто", сподели капитанът на тима - Симона Дянкова.

Снимка 435364

Източник: LAP.bg

Златните момичета със спектакъл в Пловдив през септември

Златните момичета със спектакъл в Пловдив през септември

Специално участие в него ще вземе един от най-обичаните родни изпълнители - Орлин Павлов