Футболистите на Байерн (Мюнхен) приеха съкращение на заплатите до края на сезона заради кризата, причинена от пандемията, заяви президентът на клуба Херберт Хайнер пред съботното издание на вестник "Билд".

Засега се знаеше само, че играчите се бяха съгласили да получат с 20% по-малко пари през април, след като първенството беше спряно в средата на март.

"Много е приятно, че в отбора има пълно разбиране на ситуацията и играчите ще продължат да получават по-малки заплати до края на сезона", каза Хайнер.

Президентът не уточни от какви суми точно ще се откажат играчите и също не е ясно кога ще приключи сезонът за тях. Бундеслигата, която се възобнови на 16 май, продължава до 27 юни, но Байерн почти сигурно ще игра на финала за купата на Германия, който е предвиден за 4 юли. Баварците все още участват и в Шампионската лига, която може да завърши едва в края на август.

Докато играчите помагат на клуба, Байерн също така е дарил над 800 000 евро на футболни и спортни клубове в провинция Бавария.

В момента срещите се играят без публика. А заедно с останалите три отбора от Шампионската лига Борусия (Дортмунд), РБ Лайпциг и Байер Леверкузен, Байерн също създаде фонд за солидарност в размер на 20 милиона евро за подпомагане на професионални отбори, засегнати от кризата.

Байерн увеличи преднината си пред Борусия на 7 точки, успех за баварците в "Дер Класикер" №102

Байерн увеличи преднината си пред Борусия на 7 точки, успех за баварците в "Дер Класикер" №102

Минимална победа за гостите, гол на Кимих реши спора