Бившият германски национал и изпълнителен директор на Байерн (Мюнхен) - Карл-Хайнц Румениге нарече държавния отбор по футбол "най-важният тим в страната", след включването му в Консултативен съвет към Германската футболна федерация, пише агенция ДПА.

Румениге се присъедини към бившите германски футболисти Руди Фьолер, Матиас Замер и Оливер Кан, както и Оливер Минцлаф в съвета, който ще отговаря за бъдещето на националния отбор след второто поредно отпадане в груповата фаза на Мондиал.

Членовете на Консултативния съвет ще имат и важната задача да решат кой ще наследи Оливер Бирхоф, който подаде оставка като директор на националния тим през миналата седмица и дали тази позиция ще претърпи промени.

"Най-важният тим в държавата не е Байерн Мюнхен, а националният отбор. Чувството да чуваш националния химн е несравнимо. Но докато на Световното първенство аржентинските и хърватските фенове гордо подкрепят техните отбори, настроението в нашата държава към тима е доста сдържано. Трябва да променим това", заяви той.

Само Германия има повече повече финали от Аржентина на Светони първенства

Само Германия има повече повече финали от Аржентина на Светони първенства

Бундестимът е с 8 мача