Халфът на Вердер Бремен Илия Груев-младши даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той сподели, че би се радвал на повиквателна от националния отбор, но Младен Кръстаич все още не е говорил с него.

Илия Груев-младши дебютира като титуляр в Бундеслигата

Илия Груев-младши дебютира като титуляр в Бундеслигата

При равенство 2:2

"Уникален мач, падахме 2:0 незаслужено и после за шест минути какво стана... Великолепно е да вкараш три гола за шест минути. Емоцията беше голяма, много се радвахме. Мисля, че е важно малко по-рационално да гледаме на нещата. Имаме 5 точки от три мача. Нашата цел е да останем в лигата", започна Груев.

"Никога не съм играл в България. Искам да изиграя колкото може повече мачове. Това е голяма чест - да играя в Бундеслигата. Това е много мотивиращо. Много хубав мач беше с Щутгарт. Много добре се чувствах. Атмосферата беше уникална".

"Следя българския футбол, имам съотборници в българското първенство. Досега не е имало интерес от български отбори. Винаги съм искал да остана в Германия, не съм мислил да се прибирам. Никой не знае какво ще стане в бъдеще", добави той.

"Голямата разлика в Германия са условията. Това е много важно за футболиста. Яденето преди тренировка, фитнес на стадиона. Това са важни неща. В България ми харесва, не мисля че има огромна разлика в мисленето".

"Бих се зарадвал на повикатална за представителния отбор . Ще е чест. За мен е важно да трупам повече игрови минути. С мен не се е свързвал Младен Кръстаич, дали е говорил с клуба не мога да кажа", завърши Илия Груев.