Красимир Балъков получи признание, като бе нареден на десето място в класацията за най-добри футболисти на Щутгарт за всички времена, подготвена от вестник "Билд".

"Истинска десетка - водач, генератор на идеи, майстор на свободните удари и звезда. Бала беше сърцето на магическото трио. Един от най-важните му голове бе през 2001 година, като благодарение на него Щутгарт запази мястото си в Бундеслигата по време на предпоследния кръг. Той остава и рекордьор по вкарани дузпи за отбора, като с магическия си ляв крак е вкарал 19 наказателни удара", се казва в материала за Балъков.

Българинът е най-високо класиран от магическото трио, като настоящият директор на Херта Фреди Бобич е нареден на 21-во място, а Джоване Елбер е на 33-а позиция. Балъков изпреварва по заслуги и много други големи имена, като Ханзи Мюлер, Фриц Валтер, Какау, Сами Кедира, Бернд Фьорстер, Кевин Курани, Александър Хлеб, Томас Бертолд, Дунга и Бенжамен Павар.

Пред Балъков са класирани Звонимир Солдо, Марио Гомес, Юрген Клинсман, Карлхайнц Фьорстер, Гюнтер Савицки, Херман Онлихер, Карл Алгьовер, Гуидо Бухвалд и Роберт Шлинц.

Красимир Балъков намери място и в идеалния отбор на Щутгарт за всички времена, акцентира БТА.

Краси Балъков тъгува за случващото се в Щутгарт

Краси Балъков тъгува за случващото се в Щутгарт

"Боли ме като гледам отборът да играе по този начин"