Привържениците на германския Борусия (Мьонхенгладбах) намериха оригинален начин как да подкрепят любимия си отбор след подновяването на мачовете в Бундеслигата.

Футбол в Германия ще има най-рано на 1 май

Футбол в Германия ще има най-рано на 1 май

Евентуалните мачове ще се играят без публика

Футболът в цяла Европа, с изключение на атрактивния шампионат на Беларус, спря заради пандемията, причинена от коронавирус. Ако срещите се подновят до лятото, вероятно ще се играят при зактити врата.

Фенфракция на Борусия (Мьонхенгладбах) няма да остави своя тим без подкрепа и планира да изработи пластмасови фигури с човешки ръст и да ги постави на трибуните.

Срещу 19 евро всеки привърженик може да даде своя лик за портрет, който ще бъде отпечатан върху пластмасова фигура. От всяка продажба 2 евро ще отиват като дарение в помощ на момче, което има нужда от лечение на спинална мускулна атрофия. С друга част от събраните средства ще бъдат подпомогнати седем работници във фенклуба, чиято работа е застрашена заради отлагането на мачовете.

"Ще подпомогнем и два магазина в Мьонхенгладбах, които бяха принудени да затворят по време на пандемията. Кампанията не е с цел печалба, а когато спечелим войната с коронавируса и се завърнем на стадиона, пластмасовите портрети ще останат като сувенири, спомен за тези тежки времена", заявиха изобретателните фенове.