Германската футболна лига обмисля вариант да показва повече мачове от най-високото ниво в страната Бундеслигата чрез безплатен телевизионен ефир, съобщава изданието "Sport Bild".

В информацията се съобщава, че е сформирана работна група от пет души, която да разгледа бъдещето на телевизионните права в германския професионален футбол. Но за да не пострада конкурентността на Бундеслигата, може да се потърсят и нови инвеститори, които да компенсират свободното излъчване. Ако този план се осъществи, то Германия ще бъде първата от големите пет лиги, която ще пусне свободно излъчване на мачове след 2010-а година насам.

Следващият пакет телевизионни права, който ще се продаде, стартира от сезон 2025/2026 и в него за първи път от десетилетия може и да има свободно гледаеми срещи.

Актуалният притежател на тв-правата телевизия Скай и онлайн-каналът DAZN доминират на германския пазар, а като част от традицията Sat1 показва първия мач за сезона, завръщането от зимната пауза заедно с плейофите за оставане в елита, както и Суперкупата на страната по свободен ефир.

"С Бундеслигата и с Втора Бундеслига имаме много работа пред нас, много промени да извършим и да подобрим нивото на нашето първенство. Затова беше започнат процес за "изработване на бъдещи сценарии за лигата", се казва в специално изявление на Германската футболна лига.

Работната група включва изпълнителният директор на Лигата Доната Хопфен заедно с представителите на клубовете Ян-Кристиан Дреезен (Байерн), Алекс Хелман (Айнтрахт), Оливер Леки (Фрайбург) и Рюдигер Фрич (Дармщад).

Байерн (Мюнхен) е шампион на Германия през този сезон за десета поредна година три кръга преди края на кампанията.

Фенове на Уест Хем са били нападнати във Франкфурт

Фенове на Уест Хем са били нападнати във Франкфурт

В ранните часове в сряда две коли са спрели пред бар, пълен с привърженици на "чуковете"