Тежки обвинения в сексуален тормоз бяха отправени срещу президента на френската футболна федерация - Ноел льо Грае. Те дойдоха от една от най-влиятелните мениджърки в женския футбол - Соня Суид. Пред "Екип" тя разкри случай щефа на френския футбол отпреди 8 години.

"През септември 2014 г. той ми се обади, каза, че съм блестяща, че върша невероятни неща, и че иска да ме запознае с отговарящата за женския футбол във френската федерация Брижит Енрикес. Определи ми среща в неговия парижки апартамент", сподели агентката, но когато отишла в дома му, Енрикес въобще не била там. Льо Грае предложил (аща щампанско, но Соня Суид отказала от страх.

Президентът на Френската футболна федерация: Зидан? Дори не бих му вдигнал телефона

Президентът на Френската футболна федерация: Зидан? Дори не бих му вдигнал телефона

Зидан беше един от основните кандидати за наследник на Дешан

"Страхувах се, че има нещо в тях - толкова много истории бяхме чули. Той каза, че прави срещите си редовно в дома си, защото така било по-удобно за него, по-поверително и затова приех.

Аз бях на 28 години, млад агент съм, а той е президент на FFF. Но той никога не ме е гледал като агент, а по-скоро като бонбон. Да се ​​изразя вулгарно, той ме гледаше като две цици и дупе. Той ме накара да разбера, че ме иска в леглото си!", изтъкна Соня Суид.

Тя увери, че пази компрометиращи есемеси: "Той пише малко, много говори (по телефона). Имам гласови съобщения и няколко есемеса: "Свободна ли си утре вечер? Настоявам!"

През 2017 г. Льо Грае й изпраща съобщение: "Соня, отивам за третата бутилка, ще те чакам за четвъртата". Той иска да се присъединя към него след третата бутилка. За жена, която си пробива път в тази професия, това е болезнено".