Бившият президент на УЕФА Мишел Платини предприема правни действия за получаване на значителни неизплатени суми, както и за бонус и юридически такси, каза той пред АФП.

Според източници, близки до Платини, чието четиригодишно наказание извън футбола изтече през октомври, бившият френски национал се надява да възстанови около 7,2 милиона евро (7,9 милиона долара), включително 5,5 милиона евро неизплатени суми. Платини не потвърди за стойността на цифрите.

"Чрез моя адвокат, моля за прилагането за договореностите по контракта", заяви Платини.

Трикратният носител на Златната топка бе изхвърлен от участие във футбола през 2015 г. заради плащане oт 2 млн. швейцарски франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Въпросното заплащане е извършено през 2011 г., когато Блатер се бори да бъде преизбран за президент, и е свързано с работа, извършена от Платини между 1999-2002 г. Самият Блатер впоследствие също бе наказан като Платини, но за 6 години.

Платини винаги е настоявал, че не е направил нещо нередно. Неговото наказание от футбола изтече на 6 октомври и той се надява да се завърне под някаква форма в любимата игра. Бившият футболист на Ювентус обясни, че бонусът, който иска да му бъде изплатен, е свързан с организацията на Евро 2016.

"Поискахме остатъка от неизплатената сума, който вярваме ни се полага по договор", потвърди швейцарският адвокат на Платини Винсент Солари.

Мишел Платини обмисля завръщане във футбола

Мишел Платини обмисля завръщане във футбола

"Имам идеи за бъдещето, но е рано да говоря за тях"