Президентът на Франция Еманюел Макрон обясни, че се надява от Реал (Мадрид) да не спират Килиан Мбапе за евентуалното му участие във френския олимпийски тим на Игрите в Париж идното лято.

Официално все още няма потвърждение, че настоящият играч на Пари Сен Жермен ще преминe на "Сантиаго Бернабеу" след края на сезона, но множество информации твърдят, че всичко е договорено.

По това време Мбапе вече би трябвало да бъде състезател на Реал, а по принцип клубът има право да го спре за Олимпиадата. Заради домакинството си обаче французите искат да разполагат с най-голямата си звезда.

"Ще направим всичко възможно да имаме силен тим на Игрите. Вярвам както във френските, така и в останалите европейски клубове (че ще пуснат своите играчи при нужда - б.р.)", заяви Макрон.

Организаторите на Олимпийските игри в Париж получиха ключовете за селото на спортистите в присъствието на прездента Макрон

Организаторите на Олимпийските игри в Париж получиха ключовете за селото на спортистите в присъствието на прездента Макрон

То ще приеме 14 500 спортисти и треньори и 9000 за Параолимпиадата

След това той беше попитан от кореспондент на "Ас" дали визира президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. "Да, точно това имах предвид", отговори държавният глава на Франция.