Пилотите, които не са психически и физически подготвени за най-дългия сезон в историята на Формула 1, по-добре да помислят за оттегляне от най-престижната автомобилна надпревара. Това мнение изрази световният шампион Макс Верстапен за "Гардиън".

Състезателят на Ред Бул спечели втората си титла през този сезон и догодина ще опита да направи хеттрик в кампания с 24 старта.

"Ако не си готов, то е по-добре да спреш, нали? Никой няма да го направи, защото ние сме състезатели и обичаме да караме. Всички сме готови за по-дългия сезон и се надявам да се получи добре. Хубаво ще бъде да има и битка до края. Аз лично съм напълно готов за продължителна надпревара за титлата", заяви той за "Гардиън".

Битката за първото място през 2021 бе решена в последната обиколка на последното състезание, но през тази година нидерландецът постави рекорд по победи и стана шампион четири кръга преди края.

"Не може всяка година да има драма до края. Не е здравословно за мен и за останалите в отбора, но е хубаво да се случва от време на време. Това обаче така или иначе е рядкост във Формула 1, така че всичко е окей", добави той.

Ферари отвя конкуренцията в заключителните тестове за годината

Ферари отвя конкуренцията в заключителните тестове за годината

Най-бърз бе испанецът Карлос Сайнц-младши