Дано това е само първият от многото полпозишъни за мен. Това си пожела новият пилот на Мерцедес - Валтери Ботас.

"Много съм доволен, разбира се. Благодаря на отбора ми за автомобила, който ми предостави, за да спечеля. Имаше доста скорост в колата. Благодарен съм. Пистата тук не е лесна. Има трудни места, технични участъци", сподели Валтери след днешната квалификация за място. Той ще тръгне първи в състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1.

Изненада: Валтери Ботас стартира първи в Бахрейн!

Изненада: Валтери Ботас стартира първи в Бахрейн!

Райконен разочарова

"Първо искам да поздравя Валтери. Той положи много усилия. Всички в отбора положихме много усилия, за да се справим и сме първи и втори на старта. Мисля, че губих време в първия сектор на пистата. За утре ще поработя върху това. Като цяло съм малко разочарован, но съм сигурен, че утре ще бъде страхотна битка", пък заяви съотборникът на Ботас в Мерцедес - Люис Хамилтън.

Люис Хамилтън: Уважавам Себастиан Фетел, той мен също

Хамилтън: Уважавам Себастиан, той мен също

"Аз проблем с него нямам"

"Доволен съм от начина, по който вървеше квалификацията. Във втората част на квалификацията стана ясно, че битката ще е много оспорвана. Просто се опитвах да спечеля още малко време навсякъде, но не се получи. За доста кратко време успяхме да постигнем доста аз и новият ми отбор. Няма нужда сега да започвам да мечтая за нещо по-голямо. Ще видим какво ще постигнем утре. Надявам се да успеем да вземем максимума от предстоящото състезание", коментира Себастиан Фетел, който даде трето време в квалификацията в Бахрейн.

Състезанието е в неделя, 16-и април, от 18:00 часа.