Себастиан Фетел спечели Гран при на Великобритания във Формула 1. Германецът записа своя 51-и първи успех в кариерата и сложи край на серията от 4 поредни успеха на големия си конкурент Люис Хамилтън.

Британецът се сблъска с Кими Райконен, но за щастие контактът не се оказа фатален за никого от тях. По изключителен начин Люис стигна до  второ място.

Райконен пък бе последният, който стъпи на почетната стълбичка, въпреки наказанието, което му беше наложено.

На старта Хамилтън не потегли по най-добрия начин и това веднага бе наказано от втория Фетел. Лидерът в шампионата обичайно направи много силен старт и с лекота изпревари звездата на Мерцедес. Последва атака и от страна на съотборника му Ботас, който също изпревари Люис.

Голямото нещастие за Хамилтън обаче не беше загубата на две челни позиции, а случилото се завой по-късно. Пилотът на Мерцедес явно не бе подготвил добре гумите си и спря малко по-рано, движещият се плътно зад него Кими Райконен влезе с по-висока скорост в завоя, наложи се да блокира гумите си и се получи масивно недозавиване, заради което финландецът удари задна дясна гума на Люис и го завъртя.

Хамилтън все пак финишира втори зад Фетел. Райконен също догони Ботас и с много смела атака го изпревари за третото място.

Люис Хамилтън: Това беше една от най-добрите обиколки в кариерата ми

Люис Хамилтън: Това беше една от най-добрите обиколки в кариерата ми

"Досега не бях усещал такова напрежение"