Нико Розберг с блестяща последна обиколка с време 1:35.402 ,спечели първа позиция за утрешното състезание за Голямата награда на Китай в Шанхай.

До нея Кими Райконен изглеждаше с най-добри шансове. Но той и съотборника му от Ферари, Себастиен Фетел, не можаха да извлекат максимума при последните си излизания и останаха съответно трети и четвърти.

„Срамно е, че можехме да сме първи, но така се получи. Утре ще опитаме да се поправим." - леко разочарован коментира ситуацията Кими.

Втори остана австралиецът Даниел Рикиардо с време 1:35.917. Пети Волтери Ботас, Уйлямс с 1:36.296.

Световният шампион Люис Хамилтън не успя да излезе на пистата и да запише време в квалификацията за Голямата награда на Китай. Колата му загасна веднага след излизане от бокса. Механиците не можаха да решат проблемите до края на първата сесия. Така Хамилтън ще стартира утре от последната редица. За последен път британецът беше в подобна ситуация в Унгария през 2014г. Тогава той успя да се промъкне напред и да финишира трети.

„Тези неща са предизвикателства за нас и аз съм сигурен, че ние ще се научим от тях." - каза Хамилтън пред Скай Спортс. „Трябва да решим проблемите и да направим така, че това да не се повтаря отново. Тук изпреварванията са почти невъзможни и няма да е толкова лесно, както в Унгария през 2014г. Колата е бърза и се надявам, че проблемът ще бъде отстранен и ще мога да се състезавам утре."

Практически стартирайки последен, Хамилтън няма да бъде повлиян от наказанието от пет места, което му беше наложено.

Лош разчет на времето лиши Фернандо Алонсо от една последна обиколка от втората квалификационна сесия. Испанецът остана на 12-то място и не можа да се класира за последната сесия.

Нико Хюлкенберг не можа да запише време в третата сесия, защото загуби предното ляво колело на колата си и остана десети.

Състезанието за Голямата награда на Китй е утре от 9 часа българско време на пистата в Шанхай.