Бърни Екълстоун атакува Нико Розберг. Управляващият търговските права във Формула 1 нападна пилота на Мерцедес и заяви, че той също е отговорен за ниската гледаемост на Гран при в последно време с по-слабото си представяне.

Германецът тази година не успя да бъде достоен противник на съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън и загуби шансове за титлата още 3 кръга преди края на сезона.

"Мисля, че да трябва да правим по-добро шоу от това, което организираме в момента. Помня, когато Макларън водеха, но те поне имаха двама пилоти, които се състезаваха един с друг, заяви Бърни, визирайки Сена и Прост от края на 80-те години на миналия век. - Сега Люис Хамилтън до такава степен е в центъра на общественото внимание, че никой не се интересува от другите. Мисля, че това ще се промени през 2017."

Според британския милиардер това, че короната се решава доста преди последния кръг не се отразява зле на спорта.

"Това сме го виждали и преди с Шумахер или Фетел, но никога не е имало чак такова нещо. Не ме интересува дали шампионатът се решава рано, защото Мерцедес имат по-добра кола от другите, а дали има битка. Розберг можеше да свърши по-добра работа тази година. В Мексико видяхме как печели състезание с лекота и сигурно ще го повтори в бъдеще, но вече е малко късно".