Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран При на Великобритания утре. Последните тестове преди квалификациите за място дадоха сериозни надежди за Ред Бул, тъй като двата им болида окупираха първите две места.

Нидерландският пилот завърши на върха с време 1 минута, 27.901 секунди на доста бързата 5.891-километрова писта. На второто място се нареди съотборникът му Серхио Перес на около 4 десети от секундата.

Двамата спечелиха и последните шест гонки с пет победи на Верстапен, който в генералното класиране води с 46 точки пред Шарл Льоклер (Монако).

Днес Льоклер остана на 3-о място в третата тренировка, изостанал на 0.447 секунди. Другото Ферари, пилотирано от Карлос Сайнс, остана на 6-ото място, с 0.788 секунди по-слабо време от това на първия.

Между тях се наредиха пилотите на Мерцедес. Джордж Ръсел е на 4-а позиция с пасив от 0.525, а Люис Хамилтън е 5-и - на 0.587.

И макар сезонът вече да върви към средата и втората си половина, за някои отбори все още имаше известна степен на притеснение. Болидите подскачат на бързите прави участъци поради новите аеродинамични правила, въведени тази година. Мерцедес беше особено засегнат и непостоянството в Хамилтън и Ръсел е точно заради тези проблеми.

От управителното тяло ФИА (Световната федерация по автомобилен спорт) обявиха, че отборите имат на разположение това състезание и следващото в Австрия, за да свикнат с новите разпоредби, насочени към ограничаване на подскачането. Правилата ще се прилагат с цялата си строгост във Франция в последния уикенд на юли.

Карлос Сайнц беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран При на Великобритания

Карлос Сайнц беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран При на Великобритания

Втори остана Люис Хамилтън, любимецът на местните фенове и пилот на Мерцедес