Люис Хамилтън призна, че рекордна девета победа в състезанието за Голямата награда на Великобритания изглежда доста трудно постижима, но добави, че ще опита да представи нещо специално за феновете на домашната му надпревара. Британският пилот на "Мерцедес" ще стартира от пета позиция по-късно днес, а първото място в квалификацията спечели Карлос Сайнс от "Ферари".

Хамилтън коментира, че би било реално да влезе в топ 3 на квалификацията и е малко разочарован, но ще бъде агресивен по време на състезанието.

Директорът на "Мерцедес" Тото Волф също коментира, че се надява колата на Люис Хамилтън да е достатъчно добра, за да може той да стигне до първа победа за сезона.

"Борихме се за първа редица, но после заваля, което беше малко неприятно за плановете ни. Тимът искаше да влезем в състезателна скорост в последната обиколка, а дъждът се засили и всичко се обърка. Наистина имах надежди, защото имаме невероятни фенове и се чувствах отлично", заяви още Хамилтън, който добави, че колата все още е подскачала на моменти, но скоростта е била добре.

"Определено ще бъда агресивен по време на състезанието", обеща Люис Хамилтън, който все пак каза, че петото място на старта не е толкова лошо и ще се опита да спечели нещо повече от третата позиция, която зае в Монреал преди две седмици.

Сайнц най-бърз в квалификацията във Великобритания

Сайнц най-бърз в квалификацията във Великобритания

Ето подробности