Люис Хамилтън (Мерцедес) постигна победа №79 в своята кариера на Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата във Формула 1 през 2019

Британецът се приближи само на 12 успеха от абсолютния рекорд на Михаел Шумахер. Втори се нареди неговия съотборник в Мерцедес Валтери Ботас със солидно изоставане от 18 секунди. Третото място остана за пилота на Ферари Шарл Льоклер, който в последните метри неуспешно атакува финландеца.

"Направихме всичко, което беше възможно. От доста време искахме такова представяне - да извлечем най-доброто от тези автомобили. Не бих го постигнал без помощта на всички момчета и тук, и в завода. Много се гордея с тях, с тази група хора, включително и Валтери Ботас.

Беше доста горещо в автомобила. Доста неравно е трасето на места, но всъщност пистата е страхотна за каране. Има участъци, които са много технични.

Не, изобщо не беше лесно (след проблема със седалката - б.р.), но такива неща се случват. Бориш се с различни проблеми - температурата на гумите, износването им, мощността на мотора. Имах големи проблеми с блистеринг. Надявах се да не се спука гумата и за щастие тя издържа", коментира Хамилтън след успеха. 

Люис Хамилтън с най-добро време на първата тренировка във Франция

Люис Хамилтън с най-добро време на първата тренировка във Франция

Пилотите на Мерцедес отново превъзхождат съперниците си