Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че планира да се състезава в най-престижните автомобилни серии още поне 3 години. 35-годишният Хамилтън доминира в спорта в последните години, като още този сезон може да изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем световни титли, а под прицел е и върховото постижение на германеца от най-много победи във Формула 1 (91).

Гран при на Португалия ще се проведе със зрители по трибуните

Гран при на Португалия ще се проведе със зрители по трибуните

Състезанието край Портимао е в края на октомври

Хамилтън обаче няма намерение да се отдава на почивка в близко бъдеще.

"Принудителната почивка покрай пандемията ми даде възможност да си отдъхна. По някакъв начин това ми даде нова енергия да се състезавам дълги години. Бих искал да мога да се състезавам на това ниво до безкрай, но е ясно, че в един момент физиката и психиката започват да отстъпват. Не знам кога ще стане това, но не мисля, че ще бъде в следващите две или три години, така че ще бъда на линия в близко бъдеще.

Целта ми е да продължа да се състезавам на най-високо ниво възможно най-дълго. Ще продължа да съм във Формула 1 поне още три години", допълни Хамилтън, който днес ще участва в квалификациите за Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун".

Ланс Строл спечели втората свободна тренировка на "Силвърстоун"

Ланс Строл спечели втората свободна тренировка на "Силвърстоун"

Той закова хронометрите на 1:27.274 минути