Карлос Сайнц заяви, че е нямал друг избор, освен да напусне по спешност горящия в движение болид на "Ферари" в заключителните обиколки на Гран при на Австрия от Формула 1.

Испанецът получи механичен проблем и излезе от трасето на едно от страничните възвишения, но тепърва му предстоеше битка и с гравитацията. Неговият болид тръгна назад и обратно към асфалта, а той го задържаше на място със спирачката и викаше за помощ от стюардите. В един момент обаче автомобилът започна да гори и когато пламъците се усилиха, Сайнц просто изскочи и побегна на другата страна.

Ситуацията бе овладяна от един от маршалите, който стопира предна дясна гума на болида и след това загаси пожара с помощ от колегите си.

"Ситуацията определено не бе приятна. Виждах в огледалата ми, че автомобилът започва да се възпламенява. В този момент натисках спирачките и никак не ми се искаше да оставям болида напълно без контрол", заяви Сайнц в интервю след състезанието.

"Виках стюардите да ми помогнат. Целият този процес бе бавен и в един момент пожарът стана толкова силен, че просто трябваше да изляза от болида".