Двамата пилоти на Макларън Карлос Сайнц-младши и Ландо Норис, които оставят отлични впечатления в последните месеци, ще карат за отбора и догодина.

Сайнц се присъедини към тима от Рено през миналата година, докато Норис дебютира във Формула 1 директно в Макларън. През миналата година той зае второ място във Формула 2.

Тото Волф: Не мисля, че Ферари сгрешиха в стратегията си

Тото Волф: Не мисля, че Ферари сгрешиха в стратегията си

"Можеха да са спечелили три състезания вече"

Преди Гран При на Великобритания Сайнц е на седмо място в генералното класиране, като най-добрите му резултати са две шести места в Монако и Франция. Норис е осми. Макларън е на четвърто място в класирането при конструкторите, на 20 точки пред Рено.

"И Карлос, и Ландо се доказаха като състезатели и бяха част от пътя ни нагоре", коментира изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

"Представянето и на двамата беше ключова част от прогреса на Макларън", допълни началникът на отбора Андреас Сейдъл. "Коментарите им позволяват на нашите инженери да развият двигателя MCL34 и да погледнат напред към новия MCL35. Карлос използва опита си, за да спомогне за развиването на колата, а Ландо трупа увереност и показва страхотна скорост".