Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се опасява, че тимът на "Мерцедес" изостава и засега не е оптимист в амбицията си за осма титла в най-престижната автомобилна надпревара, пише агенция ДПА.

"Разбрахме, че имаме дълъг път пред нас. Научихме някои неща от тестовете през миналата седмица, но разликата е доста голяма", коментира Хамилтън след тренировките преди състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1.

"Може би сме, където бяхме миналата година или дори малко по-назад. За всички е трудно и не сме на мястото, на което тимът иска да бъде и заслужава да бъде, защото всички работят много здраво. Но просто не сме на точния път. В момента имаме да извървим дълъг път. Изглежда "Астън Мартин" са втори, а ние сме трети или четвърти. Трябва да продължа да имам надежда, миналата година отбелязахме прогрес, но разликата не беше толкова голяма, колкото в момента. Дали вярвам, че можем да я намалим? Да, но ще бъде доста трудно с концепцията, която имаме", добави 38-годишният британски пилот.