Бившият шеф на отборите на Бенетон и Рено във Формула 1 -  Флавио Бриаторе призна, че е останал удивен от решението на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън да напусне Мерцедес и да премине във Ферари от началото на сезон 2025. 

Години наред италианецът беше със забрана да посещава състезания от Формула 1, но сега работи с Либърти Медия и помага за набирането на спонсори.

И отделно от това той винаги е бил критичен към Ферари, още от средата на 90-те години, когато Михаел Шумахер реши да напусне Бенетон като световен шампион и да подпише със Скудерията. Сега Бриаторе заяви, че трансферът на Хамилтън му напомня случилото се с Михаел в края на 1995 година.

"Честно казано, решението на Хамилтън ме удиви - призна 73-годишният Бриаторе пред La Presse. - Но той си има причини да избере Ферари. Мога да кажа едно: Поздравления за Ферари и Люис!"

"Цялата тази история ме изненада, тъй като в Мерцедес са направили толкова много за Люис, но постепенно ще свикнат с новата за тях ситуация - допълни Флавио. - Предполагам, че решението на Люис сериозно е объркало плановете им. Преди години, когато стана ясно, че Михаел Шумахер се готви да премине във Ферари, ми се искаше да съм подготвен за това. Дали изборът на Люис е правилен? Не знам. Преди всичко италианският тим трябва да създаде добър автомобил. В противен случай и Батман да вземеш, нищо няма да се промени. През 2025 решаващ фактор ще е добрият автомобил, а не пилотът."

Официално: Ферари привлече Люис Хамилтън

Официално: Ферари привлече Люис Хамилтън

Британецът ще се присъедини към Скудерията през 2025 година