Един от водещите отбори във Формула 1 - Ферари официално обяви, че обсъжда варианта догодина да не вземе участие в шампионата. Решението бе взето на заседание на Борда на директорите на тима на базата в италианския Маранело. То ще бъде приведено в действие ако от ФИА действително въведат предвижданото ограничение в бюджетите в размер на 40 милиона паунда.

"Ние сме за еднакви правила за всички отбори, ясни цели и стабилност на асоциацията на отборите (ФОТА), която иска да намали разходите в спорта. Ако правилата за 2010 година не се променят, Ферари няма да участва във Формула 1 догодина", обясниха италианците.

Според хората от скудерията, заради това решение на ФИА, за първи път в историята на Формула 1 може да има два типа коли, разделени по технически правилник и икономически параметри.

"Много сме разочаровани от начина по който ФИА прие някои от новите правила за 2010 година, без да се консултира докрай с отборите", допълниха шефовете. Подобно намерение вече изразиха Тойота, Ред Бул, Торо Росо и БМВ.