Залаганията на футболни мачове превземат все повече позиции в глобален мащаб, предвид факта, че вече почти не остана човек, който да не се вълнува от най-популярния спорт - в по-голяма или в по-малка степен. Нещо повече, увеличава се броят на хората, които смятат, че качествено могат да предвиждат изходите на дадени двубои, да си определят фаворити и да се наслаждават на познанията си. Някои от тях нямат времето, други мотивацията, а трети ноу-хауто за това как да си набавят информация за даден двубой.

Това обаче не им пречи в желанието им за прогнози, напротив, кара ги да използват услугите на много по-доказани специалисти, които с предвижданията си в годините са натрупали доста опит, който би бил полезен на по-начинаещите. Именно по тази причина често хората се допитват до чужди прогнози, като това е обосновано, когато те идват от авторитетно място. 

За съвсем начинаещите.

Ако тепърва навлизате в зоната на залаганията и основно онлайн залозите, естествено, че ви трябва помощ, за да се ориентирате в ситуацията и начините на игра. Няма как да знаете някои специфики като вземане на различни бонуси, превъртането им, използването на различни промоции и залозите на някои по-непознати варианти. Факт е, че няма как човек да се е родил научен.

Не трябва да се забравят и множеството стратегии, които трябва поне да знаете, а вече сами да решите дали да използвате. Голямо е желанието на повечето начинаещи веднага да се хвърлят в дълбоките води, търсейки бърза печалба. Съветите на познавачите и на професионалните автори на прогнози обаче са да започнете с малки суми, да четете изключително много за всеки от спортовете и да си изготвите бюджет за действие, като никога да не го надвишавате и да не го използвате целия наведнъж.

Познавачите съветват винаги начинаещите да гледат на бюджета си като на инвестиция в сериозно начинание. Букмейкърите печелят именно от нетърпеливи играчи, които искат веднага да осребрят залога си. Често при тях има и нехайство при набавянето на информация, често от непотвърдени източници. Именно затова една професионална прогноза, изготвена от човек, който години наред е проучвал ценни източници на информация, който е изградил усещане за развоя на дадена среща, може да бъде доста полезна.

Начинаещите играчи задължително трябва да се запознаят със всички букмейкъри и ги сравнят. В сайта на Efirbet могат намерят информация за Bet365, Sportingbet, Efbet, Betfair, Pinnacle Sports.

За средно напредналите. 

Малко по-опитните в залозите вече са свикнали с това как се правят залозите, вероятно са записали някоя и друга печалба, но всъщност вероятно са все още далеч от изготвянето на план за устойчиво и печеливше залагане на срещи. При малко по-напредналите се появява и лекото пристрастяване да се залага на колкото се може мачове, вече усетили тръпката от печалбата или от самия момент на изчакване. Така да се каже, може да се създаде чувството за излишна вяра във възможностите.

Именно там се появява понякога и леко отпускане, спиране на следене на статистика, резултати, развой - вяра, че вече сте овладели изкуството на залаганията. Тайната обаче е друга и именно там отново на помощ идват футболните прогнози. Няма специалист, който винаги да печели. Това, което предлагат по-добрите автори на прогнози обаче е залагане на печеливша стратегия, която с търпение да ви носи дивиденти в дългосрочен план. Отделно така наречените типстъри съветват и да не се стои по повече от час пред компютъра със залозите, защото после вече не сте пълноценни.

Една прогноза за средно напреднал играч може да му помогне да сравни своите знания за срещата с доказаните такива на специалист, да се замисли доколко е наясно със спорта, на който залага и отборите в него и това колко страст вместо спокойствие вкарва в прогнозите. Отделно, по-опитните любители на залозите могат чрез доказаните прогнози на специалисти да пристъпят към следващото ниво. А то е именно да започнат залози на по-нестандартни опции, където се виждат и пукнатините в коефициентите на букмейкърите.

Често можете да откриете коефициент за аутсайдер, доста по-висок от стандартния или пък някоя специфична опция, която да ви донесе сама десеторно и повече стойността на залога Ви. За целта ще Ви помогнат именно знанията на специалистите, които са преминавали през добри и лоши моменти, преди да изградят опита си от такива прогнози. И тук отново не се печели винаги, но пробвайки големите коефициенти, имате пространство за повече грешки и все пак да излезете на печалба. 

За опитните. 

Опитните залагащи вече знаят подробности за първенствата, на които залагат, знаят повечето или всички комбинации за игра, опитват се да търсят пукнатините в програмите на букмейкърите, съставят си статистика, играят разумно и не бързат да хвърлят парите си на халост.

Ползотворното за тях от професионалните прогнози е главно да сравнят мнение, да се убедят още повече в някоя своя теория, ако тя е потвърдена и в прогнозата на доказан типстър. Обратно, да не решат да рискуват с друга, ако в предвижданията на познавачите тя е главно с обратен знак.

В същия момент типстърите могат да подскажат в кой букмейкър е най-удобно да се заложи дадената среща или кой сайт е най-удачен за професионалните играчи. Например големите букмейкъри предлагат по-добри коефициенти, може да прочетете подробноto ревю за букмейкъра Bet365 от Efirbet и да разберете за всички актуални бонуси и пълна информация за Bet365. От опит като цяло глава не боли и няма нужда напредналите да се съобразяват с професионалните прогнози. Няма нищо лошо обаче да ги проверят, тъй като това е единствено една трезва допълнителна оценка на ситуацията.

За тези с липса на време. 

Много хора имат желанието, но просто нямат достатъчно време, за да подготвят качествено прогнозите. Познавачите жертват голяма част от своето, за да влизат в десетки различни източници, да проучват всяка статистика и информация и да претеглят вероятностите за различни развои на дадена среща. Отделно проучват къде е най-удобно да се заложи дадена среща, било то заради коефициента или заради опциите за игра на живо.

А хората с ограничено свободно време хич не са малко. Доста от тях са заети ежедневно с работа, която не им оставя много часове за мислене на прогнози. В същия момент дори да намерят такова, често не са пълноценни, за да разсъждават спокойно върху вероятностите. Други пък са заети от семействата си и в комбинация с работата разчитат на съвсем малко свобода, за да направят своите предвиждания. На такива хора им трябват синтезирани фактите и статистиката, които да прочетат възможно най-бързо и да направят своя избор.

Никой не е длъжен да слуша какво прогнозира като краен развой авторът на предвижданията. Да се прочете професионално подбраната статистика и всичката полезна информация обаче е задължително за всеки играч, особено такъв без време. Именно така той може да компенсира малкото си свобода за изготвяне на прогноза. 

Заключение

В заключение бихме казали, че изчитането и осмислянето на една прогноза не пречи на никого - от аматьора до наистина професионалния играч. Сравняването на още едно мнение - особено на доказано такова - е единствено от полза на играчите в битката срещу букмейкърите. Естествено, трябва да се доверявате единствено на типстъри с доказано минало, авторитет и резултати, а не просто поредния "познавач" в социалните мрежи, обещаващ големи печалби. Ако имаше толкова хора, които знаят точни резулати и коефициенти от по 40-50, надали щяха да ги споделят с Вас, вместо просто да правят пари за себе си. Следете професионалните мнения и преценявайте след това за себе си - дали да последвате прогнозата или да вземете просто фактите и статистиката и да ги използвате по удобен за вас начин.