Отборът на Възраждане 2020 (родени 2009 година) продължи наказателната си акция в първенството на Футбол 11, организирано от ЗС на БФС в град София. Малките таланти на треньора Йордан Димитров разгромиха с 5:0 Септември и показаха, че вървят нагоре с всеки изминал мач.

Под непрекъснатия дъжд на стадиона в Обеля малките "възражданци" имаха пълно превъзходство и логично стигнаха до убедителната победа. Резултатът бе открит от халфа Мартин Люнчев през първото полувреме, като на почивката тимът на Септември все още таеше надежди за по-добър изход.

Отборите на Възраждане 2020 продължават победния си ход

Отборите на Възраждане 2020 продължават победния си ход

Малките таланти на треньора Йордан Димитров показват все-силна и вдъхновена игра

През втората част на мача Възраждане 2020 не допусна никакви изненади и стигна до успеха с 5:0. На два пъти се разписа капитанът Сава Фурнигов, след което поредният си гол вкара и бившият футболист на Левски Мартин Шопски. След това Шопски навърза съперниковите защитници и даде перфектна асистенция за Радослав Тодоров, който оформи крайния резултат в мача.

"Поздравления за всички деца, които направиха страхотен мач. Напълно заслужено стигнахме до тази убедителна победа срещу сериозен противник. Съжалявам, че заради рестрикциите родителите не можаха да присъстват и да видят отличната игра, но се надявам това скоро да се промени. Продължаваме да работим все по-усърдно и това няма как да не ни донесе добри плодове в бъдеще", заяви треньорът Йордан Димитров, който е и изпълнителен директор на Възраждане 2020.

"Продължаваме работата по организацията на международния детски турнир "Петрич Къп" от 23 до 27 февруари догодина. Вече имаме заявките за участие на някои от най-водещите клубове в България и със сигурност ще стане голям празник за футбола", допълни той.

Родените през 2010 година деца на Възраждане 2020 играят утре от 9,30 часа на стадион "Раковски" с ДИТ, като очакванията са за нова, убедителна победа. До този момент отборът е в серия "3 от 3", при голова разлика 17:1.