Английският Манчестър Сити и френският Пари Сен Жермен са нарушили изискванията на Европейската футболна асоциация (УЕФА) за финансов феърплей, съобщават британските медии. Очаква се УЕФА да обяви наказанията за клубовете най-рано в петък.

Какви могат да бъдат санкциите? УЕФА има право да изключи отборите от Шампионската лига, да им забрани да купуват нови футболисти, да ограничи размера на заплатите на футболистите. Очаква се УЕФА да прояви снизхождение и да наложи само глоби.

Двата клуба са получили известия от централата и трябва да решат дали ще приемат своите санкции, или пък ще опитат да договорят по-приемливи за тях наказания.

Конкретно за ПСЖ подозренията в УЕФА идват от сключения спонсорски договор между клуба и QTA (Катарската туристическа общност) още през 2012 година. Според чиновниците, сумата по договора е неоправдано висока. След преговори между клубното ръководство и УЕФА глобата ще е размер на 10 милиона евро, пише в. "Паризиен", но от клуба са готови да платят и значително по-голяма сума.

Освен Манчестър Сити и ПСЖ, има още между 15 и 20 други отбора, които не са покрили критериите за финансов феърплей, но те също не са застрашени от получаването на най-голямото наказание - изваждане от европейските клубни турнири. ", съобщава британската телевизия "ВВС" на своята уеб-страница.