От Европейската футболна централа УЕФА реагираха светкавично на новината, че 12 топ клуба от Стария континент са постигнали споразумение за създаването на Суперлига. Готвят се изключително тежки наказания, а под становището на централата са се подписали и футболните федерации на Англия, Италия, Испания, както и органите, които администрират вътрешните първенства в съответните страни - Премиър лийг, Ла Лига и Серия "А".

Всички посочени федерации, включително ФИФА и останалите й членки, ще обединят усилия, за да спрат "циничния проект, който се основава не егоистичния интерес на няколко клуба, и то във време, когато повече от всякога обществото се нуждае от обединение".

ФИФА размаха пръст на всички, които стоят зад проекта "европейска Суперлига"

ФИФА размаха пръст на всички, които стоят зад проекта "европейска Суперлига"

Заплаши ги с безпощадни санкции

УЕФА съобщи, че на съответните клубове ще бъде забранено да участват във всички други турнири както на местно, така и на европейско и световно ниво! 

На играчите ще бъде забранено да представляват националните си отбори.

От централата благодарят на всички останали клубове, в това число германските и френските, които са отказали да се присъединят към проекта. 

По-рано днес ръководството на Серия "А" е провело спешна среща по повод информациите, че някои от най-големите клубове в Европа са постигнали договорка за създаването на Суперлига.

В информациите към този момент се твърди, че три италиански клуба са гласували със "за" формирането на подобен турнир. Това са Интер, Ювентус и Милан.

Александър Чеферин: Европейската Суперлига ще погуби по-малките клубове

Александър Чеферин: Европейската Суперлига ще погуби по-малките клубове

Лидерът на УЕФА е категоричен, че създаването на подобна надпревара ще бъде пагубно за останалите отбори