От Кралския нидерландски футболен съюз официално обявиха, че дербито между Аякс И Фейенорд ще се доиграе на 27.09. от 14:00 часа местно време, (15:00 българско).пред празните трибуни на "Йохан Кройф Арена".

Както е известно мачът беше прекратен вчера в 55-ата минута, след като фенове на домакините на два пъти хвърляха факли на терена, което доведе до прекъсвания на играта.

В Аякс започнаха да "хвърчат глави"

В Аякс започнаха да "хвърчат глави"

Техническият директор е отсранен

От гранда от Амстердам обаче реагираха светкавично и посредством декларация се противопоставиха на решението на федерацията. От клуба твърдят, че то е във вреда на футболните фенове. Вместо това от Аякс предложиха сблъсъкът с Фейенорд да бъде доигран в първата седмица на ноември предвид сгъстената програма на двата отбора. Оттам се аргументираха с факта, че точно тогава Волендам ще играе за Купата на Нидерландия, докато нито Аякс, нито Фейенорд имат срещи от турнира по същото време. В съобщението на клуба също така става ясно, че той ще предприеме съдебни действия заради новата дата на дербито. От друга страна, Фейенорд единствено разпространи комюникето на KNVB, без да изразява каквато и да е позиция.