Българският бранител Симеон Петров реализира своя първи гол с екипа на Шльонск (Вроцлав) при успеха с 4:0 над Краковия, в 32-ия кръг на полската Екстракласа. Футболистът, който е роден във Франция и се състезава като преотстъпен от ЦСКА 1948, успя да реализира още във 2-ата минута, след подаване на Петер Шварц, от ъглов удар. Снажният защитник удари топката с глава, между двама бранители на гостите, оставяйки вратаря безпомощен.

Петров, както и другият българин в състава - Алекс Петков, играха пълни 90 минути за успеха на своя тим, който им увеличи точките си на 57 и остава на 2 от лидера Ягелония Бялисток. До края на първенството има още два кръга, в които Шльонск приема Радомяк (Радом) и накрая гостува на Раков (Ченстохова). По същото време Ягелония се справи с Корона (Келце) с 3:0 и държи върха, като им предстоят гостуване на Пяст Гливице и домакинство на Варта Познан.

Ерик Еспосито удвои преднината в 34-ата минута, а Пьотър Самиец-Талар оформи класическа разлика в 43-ата. Матеуш Жуковски, две минути преди края, вкара за 4:0, като за него това беше първи гол през сезона.