Майкъл ШийлдсОсъденият на 10 години затвор фен на Ливърпул Майкъл Шийлдс ще може да се завърне най-накрая в Англия.

Семейството на 20-годишния затворник взе заеми и събра глобата от 90 000 лири, за да бъде пуснат сина им да излежи присъдата си в Англия, съобщава в. "Ливърпул Ехо."

Парите ще бъдат внесени в британското МВР и преведени на българското правителство, за да бъде прехвърлен Шийлдс в британски затвор. Той бе осъден миналата година за опит за убийство на 25-годишния барман Мартин Георгиев в "Златни пясъци", след като Ливърпул спечели Шампионската лига през май 2005 г. в Истанбул, като победи Милан.

"Опитвам се да остана оптимист. Зашеметен съм от щедростта на хората, които подпомогнаха завръщането ми. Тяхната помощ беше изключителна", заяви Шийлдс в интервю за вестника. Той всеки ден тренирал в малко салонче, а през останалото време четял книги. "Никога не съм си падал по четенето, но сега всяка седмица изчитам по една книга.

Обичам спортни биографии и сега чета автобиографичната книга на Стивън Джерард. Скоро прочетох книга за Роби Фаулър, докато тази за Рики Томлинсън ме накара да се смея. В затвора има стая с един телевизор и по него гледам мачове от българското първенство", обясни Шийлдс.

Глобата, която той бе осъден да плати, нарасна от 70 000 на 90 000 лири заради лихвите. Тя трябва да бъде напълно изплатена, преди фенът на Ливърпул да бъде преместен в Англия.

Семейството му преведе пенсионните си осигуровки във фонда за освобождаването, а в акцията по набирането на средства се включиха и много англичани.