Северна Македония помете Армения с 5:0 като гост в световна квалификация от група "J". Двата тима бяха един до друг в класирането и заемаха съответно трето и четвърто място.

Грузия победи Швеция с 2:0 в световна квалификация

Швеция се срина в Грузия

Скандинавците усложниха задачата си за класиране напред

Гостите успяха да открият резултата в 23-ата минута, а в основата на попадението бе отличен пробив отдясно на Ашковски, който намери Александър Трайковски, а централният нападател просто прати отблизо топката в опразнената врата за 1:0. Футболистите на Благоя Милевски достигнаха до второ попадение десетина минути по-късно чрез Енис Барди, който се разписа след пас на Елмас.

В 67-ата минута резултатът стана класически, когато Барди се разписа от дузпа. Хенрик Мхитарян върна едно попадение в 72-ата минута, но то бе отменено поради засада, а Северна Македония достигна до четвърто попадение 10 минути преди края, когато лошо изчистена топка от бранител попадна в Елмас, той подаде към Ристовски, който с удар от границата на наказателното поле отбеляза за 4:0. Крайното 5:0 бе оформено отново от Барди в последната 90-ата минута отново от дузпа.

С тази победа футболистите на Северна Македония се изкачиха на второ място в групата с 15 точки, но и мач повече от Румъния. Водач в групата е Германия, която вече си осигури място в Катар.