УЕФА наложи глоба на Легия (Варшава) в размер на 100 000 евро и забрана да продава билети на привържениците си за следващите пет гостувания в състезания на УЕФА след проблемите с публиката, които помрачиха мача срещу Астън Вила от Лигата на конференциите миналия месец.

На феновете на Легия беше забранено да влизат на "Вила Парк" преди мача на 30-ти ноември след това, което полицията в Уест Мидландс описа като "отвратителни и изключително опасни сцени" извън стадиона.

Полицията извърши 46 ареста за различни престъпления, включително насилствено нарушаване на обществения ред и нападение над полицейски служители.

По-късно беше потвърдено, че якето на един от полицаите се е запалило, след като е бил ударен със сигнална ракета. Полицаят е бил откаран в болница, но не е пострадал сериозно.

Органът за контрол, етика и дисциплина (CEDB) на УЕФА вече потвърди наказанията по редица обвинения, включително "нарушения на реда, действия за нанасяне на щети, хвърляне на предмети и запалване на фойерверки".

Освен това на полския отбор  беше наредено да плати на Вила за щетите, които бяха причинени при инцидентите.

Безредици в Бирмингам, фенове на Легия запалиха полицай

Безредици в Бирмингам, фенове на Легия запалиха полицай

Преди мача срещу Астън Вила в Лега на конференциите