Кандидатурата на Русия за домакин на Световното първенство по футбол през 2018-та година е "забележителна". Това заяви президентът на ФИФА Сеп Блатер пред английските медии. Блатер бе на посещение в Русия през януари и се срещна с президента на страната Дмитрий Медведев.

"Бях там наскоро и това, което ми представиха е забележително. Русия не е просто една страна, а цял континент и те имат страхотни планове за домакинството", каза Блатер пред лондонския вестник "Ивнинг стандарт".

Президентът на ФИФА добави, че Англия има инфраструктурата и възможностите безспорно да организира на високо ниво Мондиал'2018, но Русия ще им бъде най-големият съперник.

"Разбира се, че кандидатурата на Англия е безспорна. Футболът тук е отлично организиран. Имате всичко. Нямате никакъв проблем да организирате Мондиала", добави Блатер.

Русия и Англия заедно с Австралия са индивидуалните кандидати за Мондиал'2018, а съвместните са Португалия/Испания и Холандия/Белгия. ФИФА ще определи домакина на световните футболни финали през 2018-та година на заседанието на Изпълкома през декември.

"Смятам, че европейски град ще получи кандидатурата", каза още Сеп Блатер.