Една от големите звезди на световния футбол в последните години - бразилският нападател Роналдо изненадващо обяви, че през следващата година ще сложи край на кариерата си. Причина за рещението му са многото контузии, получени в кариерата му. "Преживях страхотни моменти през всичките тези години, но смятам през 2010 да се откажа", заяви голмайсторът пред Estadao TV.

"Решението е много трудно. В момента съм объркан, защото не искам да предавам милионите фенове, които ме подкрепят. Истината е, че тялото ми все по-трудно издържа на натоварванията. Минал съм през доста травми, които оказват своето влияние. Имам нужда от почивка", мотивира се Роналдо.

33-годишният нападател заяви, че преди да се откаже окончателно иска да спечели още веднъж световната титла. Специалистите и феновете в Бразилия обаче не вярват, че той ще попадне в състава на националния тим за Мондиала в ЮАР.

В кариерата си играчът вече два пъти е печелил златните медали от Световно първенство - през 1994 и 2002 година. Той е двукратен носител на "Златната топка" и три пъти е избиран за Футболист на годината на ФИФА.

В началото на тази година той се завърна в Бразилия след продължително лечение на контузия в коляното и в 35 мача наниза 22 гола за Коринтианс.