Нападателят на Интер и белгийския национален отбор Ромелу Лукаку иска да види Тиери Анри като селекционер на "червените дяволи".

"В моите очи Анри е следващият белгийски селекционер. Няма съмнение. Аз съм отворен за това: той трябва да бъде новият треньор. Анри е уважаван от всички играчи, спечелил е всичко. Той знае как да тренира, знае какво трябва да направим, за да постигнем. Анри познава отбора, лигата, персонала. За мен това е идеалният треньор на нашия отбор.

Не знам обаче кого ще вземат. Но не мисля, че Белгия трябва да започне от нулата. Това поколение все още не е победило, но трябва да продължим да се опитваме да печелим.

Той иска да печели и не мисля, че федерацията ще вземе треньор, който иска да промени всичко и да започне от нулата. Не си струва, според мен", каза Лукаку пред "Sky".

Анри беше част от щаба на белгийския национален отбор, когато отборът беше воден от Роберто Мартинес. Испанецът в края на груповата фаза на световното първенство в Катар обяви, че се оттегля от националния отбор , който не успя да стигне до плейофите.

Роберто Мартинес казал на Азар и компания, че напуска още след мача с Мароко

Роберто Мартинес казал на Азар и компания, че напуска още след мача с Мароко

Полуфиналистите от Мондиал 2018 не успяха да се класират за елиминациите