Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес е първият председател на противоречивия проект Европейска Суперлига. Негови заместници ще бъдат босовете на Ювентус - Андреа Аниели и на Манчестър Юнайтед - Джоел Глейзър. Аниели вече е подал оставка като шеф на структурата Европейска асоциация на клубовете, която се разграничи от действията около Суперлигата

"Ще помогнем на футбола на всяко ниво, за да заеме точното си място в света. Футболът е единственият глобален спорт в света с 4 милиарда фенове и нашата отговорност е да отговорим на желанията на привържениците", Перес сподели минути след обявяването на новия клубен турнир.

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Създателите не се съобразиха с предупрежденията за тежки санкции

"Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят и имат общо 99 трофея. В този критичен момент обединихме усилия за трансформация на евротурнирите, за да поставим любимата игра на една устойчива основа в дългосрочен план. Редовното провеждане на големи мачове ще подхрани интереса към футбола и ще даде на феновете и аматьорите подходящи модели за подражание", допълва Аниели.