Капитанът на Порто Бруно Алвеш изработи шампионската титла на Португалия, след като тимът му се наложи с 1:0 над Насионал (Мадейра) в среща от 28-ия кръг. Така Драконите труимфираха за шести път в последните седем години и общо за 24-и път за радост на 50-те хиляди зрители, изпълнили Ещадио до Драгао.

Порто събра 66 точки и води с 6 пред Спортинг два кръга преди края, но има по-добър директен баланс в двубоите, което е достатъчно за спечелването на титлата. Освен това, тимът ще играе и на финала за купата на страната, като може да постигне дубъл. Старши треньорът Жезуалдо Ферейра пък е първият португалец, който печели титлата на страната за трети път подред.

Порто, който има седем победи в последните седем мача с Насионал (Мадейра), стигна до единственото и победно попадение малко след началото на второто полувреме. След центриране от корнер Лисандро Лопес върна топката към Алвеш, който я прати в мрежата. Пасош Ферейра изглежда сигурен в оставането си в Суперлигата, след като надви с 2:1 Маритимо. Гостите откриха резултата в 23-ата минута чрез Марселиньо, но в началото на втората част Даниелсон и Кристиано обърнаха развоя на срещата.

Резултати от 28-ия кръг: Пасош Ферейра- Маритимо 2:1, Порто- Насионал 1:0, Лейшоеш- Академика 0:1, Навал- Ещрела Амадора 0:0, от събота: Бенфика- Трофензе 2:2, Спортинг- Витория Сетубал 2:1, от петък: Витория Гимараеш- Рио Аве 0:1.

Днес играят: Беленензес- Брага.