Полша има възможност да осигури 6 от общо 8 съоръжения, на които ще се играят мачовете на Евро 2012, дори съорганизаторът на европейското първенство Украйна да не е готов навреме със строежа на необходимите стадиони, съобщиха ръководителите на спорта в Полша в събота.

По-рано тази седмица президентът на УЕФА Мишел Платини даде а Украйна 3 месеца да докаже, че подготовката за Евро 2012 вече е започнала.

"Надяваме се, че европейското първенство през 2012 година ще бъде организирано съвместно от Полша и Украйна, както е планирано предварително. Отчитаме и рисковете, като трябва да подготвим резервни варианти", заяви Мирослав Джевицки, министър на спорта на Полша.

Полските медии съобщиха, че УЕФА приема варианта Полша да участва с 6 стадиона в организацията на Евро 2012, а Украйна само с 2 съоръжения. "Градовете в Полша са способни да покрият нужните изисквания", коментира президентът на футболната федерация на Полша - Михал Листкевич.

Тази година Полша и Украйна бяха предупредени няколко пъти, че могат да изгубят домакинството на Евро 2012, заради отлагане на подобряването на инфраструктурата, в това число стадионите и транспортните връзки в градовете.