Сан Марино безспорно най-слабият национален отбор не само в Европа, а и в света. Държавната селекция на една от най-старите страни в светвовен мащаб не познава вкуса на успеха почти 20 години. За пръв и последен път Сан Марино постигна победа, в своята история, в мача срещу Лихтенщайн през април 2004 година, когато се наложи с 1:0, като след това състезателите от тази страна не могат да повторят това постижение, било то в приятелска или официална среща.

В сряда вечер Сан Марино имаше реален шанс да прекрати тази серия, тъй като се изправи срещу екзотичен отбор - Сейнт Китс и Невис, който е представител на зона КОНКАКАФ.

Въпреки уж равностойният съперник Сан Марино загуби с 1:3 на свой терен. Все пак домакините поведоха с гол на Берарди от дузпа в 21-ата минута, но гостите обърнаха с попадения на Тарел в 31-ата и Бърли в 45-ата минута, а последното попадение бе дело на Панайоту в 49-ата минута.

Що се отнася до Сейнт Китс и Невис в момента отборът заема 147-мо място в ранглистата на ФИФА, а Сан Марино а на 210-о последно място.

В редиците на Сейнт Китс и Невис има няколко професионални играчи, които са част от тимовете на английските Уолсол, Оксфорд, Кроули и други.

Сан Марино почти със сигурност ще продължи серията си без победи, тъй като няма повече контроли, а следващите проверки са срещу Словакия и Кипър.

В Сан Марино се шегуват: На едно ниво сме с Бразилия

В Сан Марино се шегуват: На едно ниво сме с Бразилия

И двете държави вкараха по един гол в тази пауза за национални отбори